Pétition au Ministre du Bien-être animal Ben Weyts pour la fin des élevages de poules en cage en Flandre

 

En Wallonie, S.E.A. a réussi à obtenir la fin des élevages en cage en 2028. En Flandre, les élevages de poules pondeuses existent toujours et aucune limite dans le temps n’est prévue. Nous nous rendons régulièrement dans ce type d’élevage pour sauver des poules dites réformées et pouvons témoigner des souffrances endurées par ces animaux tout au long de leur vie et lors de leur départ vers l’abattoir.

Nous vous invitons à signer la pétition jointe afin de demander au Ministre Ben Weyts, comme en Wallonie, la fin des poules en cage en Flandre.

Si vous voulez faire un don de 3,50 € pour que nous sauvions une poule lors de nos sauvetages? nous en emmènerons une en plus vers une nouvelle vie.

Comme en Wallonie, Monsieur le Ministre Ben Weyts mettez fin aux élevages de poules pondeuses en cage en Flandre

Meneer de Minister,

Sinds vele jaren bezoekt onze vereniging S.E.A (Supression des Experiences sur l’Animal – Stop Experimenten op levende Dieren) industriële fokkerijen om er een aantal legkippen te kopen voordat ze afgevoerd worden naar slachthuizen.

De bezoeken aan de legbatterijen hebben ons een indruk gegeven van het lot van deze ongelukkige kippen. Opgesloten in kleine kooien, afgesloten van de buitenwereld in gebouwen waar het daglicht nooit binnenkomt hebben ze een leven wat even kort is als ellendig. Zonder bewegingsvrijheid en op elkaar gestapeld hebben ze als horizon een zwak verlicht gangetje tussen twee rijen kooien. Deze kippen, die niet kunnen bewegen in de kooien, krijgen daardoor zwakkere botten en zelfs breuken. Aan het eind van dit afschuwelijke leven, als het uur gekomen is om naar het slachthuis te gaan, legen speciale ploegen snel de kooien waarbij ze in elke hand vier tot vijf kippen vangen met hun kop naar beneden hangend. Op deze manier lijden de kippen aan heupluxaties en soms is hun kop bekneld in het deksel van de kratten of ze sterven verstikkend onder hun lotgenoten.

De dag na het transport naar in het slachthuis, komt onze vereniging de enkele ongelukkige kippen die erin geslaagd zijn te ontsnappen, ophalen: sommige kippen, uitgeput van het eieren leggen, met hun uitpuilende cloaca, sterven op de grond; anderen hebben gebroken ledematen en kunnen zich niet meer bewegen.

In Wallonië evenals in Vlaanderen worden wij geconfronteerd met de verschrikking van de legbatterijen in kooien. In de regio Wallonie, de S.E.A. bereikt dat het fokken in kooien vanaf 2028 verboden wordt. En dat is al een goede zaak. Wij hopen dat het op dezelfde manier in Vlaanderen zal gaan. Dat is de reden waarom wij u benaderen, Meneer de Minister.

Volgens een peiling van Ipsos, zijn 72% van de Vlamingen akkoord met het feit dat de fokkerij van legkippen in kooien verboden moet worden. Wij hopen dat u gehoor geeft aan onze oproep en dat , zoals minister Di Antonio het in Wallonie gedaan heeft, U een eind zal maken aan legbatterijen in Vlaanderen.

Met de meeste hoogachting,

%%votre signature%%

43 signatures

Partager avec vos amis:

   

 

 1,610 total views,  5 views today

Une réflexion sur “Pétition au Ministre du Bien-être animal Ben Weyts pour la fin des élevages de poules en cage en Flandre

  • 17 octobre 2023 à 14 h 47 min
    Permalien

    Ces élevages concentrationnaires sont un non sens biologique et une honte pour l’humanité.

    Répondre

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Vous pouvez aider les animaux en aidant S.E.A. à lutter contre la maltraitance animale dans les laboratoires d’expérimentation.
Vous pouvez faire un don de 5 €, 10 €, 15 € sur le compte S.E.A. BE59 0682 0310 8226, rue des Cotillages 90, 4000 LIEGE
A partir de 15 €, vous devenez membre de S.E.A. et vous recevrez notre trimestriel pendant un an.
Tout don sera utilisé uniquement pour les animaux!

%d blogueurs aiment cette page :